Happy Heart Design

• Grafisk identitet • hemsidedesign • varumärkesarbete •

För mitt eget företag och hjärteprojekt Happy Heart Design har jag tagit fram en grafisk profil från grunden med bland annat logotyp, färger, typsnitt, bildmanér, grafiska element, hemsidedesign och trycksaker såsom visitkort, faktura- och offertmall. Ett otroligt roligt och givande projekt där största utmaningen är att känna sig ”tillräckligt färdig”.

En sofistikerad färgskala och linjären Brown balanserar det lekfulla och rörliga i logotypen. För ett mjukare intryck, är samtliga “svarta” inslag aningen bruna i tonen. Playful Display av Claus Eggers Sørensen kompletterar för rubriker och för längre texter och ökad läsbarhet används seriffen Archer. Ett litet fylligt hjärta som ikon används i sammanhang där mindre detaljer behövs. 

Hemsidan är responsiv och jag har använt mig av WordPress som CMS med enklare sökordsanalys och SEO-anpassning. Med utgångspunkt i lättvikts-temat Kadence, anpassade jag designen efter mina skisser gjorda i Illustrator och XD. Typsnitten på hemsidan följer den grafiska profilen men istället för Brown används här Roboto och Tajawal. Se hemsidan live här.


Kund: Happy Heart Design